СПЕШНА ПОМОЩ 0895 555 451
Online Резултати
Back to top hospitalsofiamed.bg

МБАЛ "Здраве"-Велинград и Болнично настоятелство "Вяра, Надежда, Любов" с дарение на Дома за възрастни хора "ЕЛА" в града

Дарителска кампания в деня на Вяра, Надежда и Любов осъществи болничното настоятелство към МБАЛ "Здраве" -Велинград на 9 дома за стари хора в 6 града на страната и село Главиница.
 
От името на Председателя на болничното настоятелство „Вяра, Надежда, Любов" Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит НИКОЛАЙ - протойерей Станимир Минков и управителят на МБАЛ "Здраве" Тодор Ушев връчиха на Кмета на града г-н Костадин Коев и директора на Дом за възрастни хора "ЕЛА" в гр. Велинград дарение, състоящо се от индивидуални пакети за защита срещу COVID-19, съдържащ така необходимите консумативи за предпазване– маски за еднократна употреба и такива с най-висок клас защита FFP2, ръкавици, витамини и хранителни добавки за повишаване на имунната защита на организма, осигурени от партньорите на инициативата фирма „Булфарма“; еднократни чаршафи, мокри кърпи и памперси за възрастни от фирма Тео експрес, дезинфектанти за ръце с марката Хювесепт на фирма Хювефарма.
 
Дарения бяха направени и в гр. Пловдив, където то бе връчено лично от Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит НИКОЛАЙ, в гр. Пазарджик, гр. Пещера, гр. Бургас и с. Главиница -Пазарджишка област, гр.София.
 
Дарителските кампании на болнично настоятелство „Вяра, Надежда, Любов“ ще продължат и през 2022г. То бе учредено през м.юли 2021 като независим посредник между пациентите и всяко лечебно заведение от групата на „Булфарма“ и пациентите и държавата, като ще насърчава инициативи в областта на здравеопазването за по-добро задоволяване на обществените потребности от качествени медицински услуги.