СПЕШНА ПОМОЩ 0895 555 451
Online Резултати
Back to top hospitalsofiamed.bg

Благотворителна акция на Пловдивска Митрополия и болнично настоятелство „Вяра, Надежда, Любов“ в навечерието на празничните дни

Поредна благотворителна акция в навечерието на предстоящите коледни и новогодишни празници направи днес – Игнажден, болничното настоятелство към веригата лечебни заведения на „Булфарма“ – „Вяра, Надежда, Любов“, чийто председател е Негово високо преосвещенство Пловдивския Митрополит Николай и Пловдивска Митрополия.
 
 
Съвместно с верига болнични ресторанти „Dr.Chef” бе направено първото дарение на над 200 топли обяда-съобразени с рождественския пост, съдържащи супа основно и десерт, както и на подаръчни комплекти, на два дома за възрастни хора в гр.Пловдив.
 
 
Настанените домуващи и персонала на домовете ще получат сготвени празнични менюта и за предстоящите празнични дни -Бъдни вечер, Коледа и в навечерието на Нова година.
 
 
От своя страна Пловдивска Митрополия дари на двата дома топли одеяла и завивки.
 
 
Председателят на настоятелството Негово високо преосвещенство Пловдивския Митрополит Николай лично присъства по време на предаването на дарението днес като отслужи молебен за здраве, поръси със светена вода домуващите и им пожела благодатно посрещане на рождественските и новогодишни празници.
 
 
Това е поредна акция на болничното настоятелство „Вяра, Надежда, Любов“ към лечебните заведения УМБАЛ „Софиямед“, УМБАЛ „Пълмед“, МБАЛ „Бургасмед“, МС „Здраве“, гр.Пазарджик, МБАЛ „Здраве“, гр.Велинград и МБАЛ „Проф.Д.Ранев“, гр. Пещера. През месец септември то направи дарение на 9 старчески домове в 6 града на страната в борбата с COVID-19. Тогава настоятелството предостави на персонала на домовете и техните обитатели индивидуални пакети за защита срещу COVID-19, съдържащи консумативи за предпазване– маски за еднократна употреба и такива с най-висок клас защита FFP2, ръкавици, витамини и хранителни добавки за повишаване на имунната защита на организма, еднократни чаршафи, мокри кърпи и памперси, дезинфектанти за ръце.